Zbornik radova JPD 2013 ISBN 987-9958-0912-1-6


Članovi Organizacionog odbora druge naučno - stručne konferencije "Jahorinski poslovni dani preduzetništva, gastronomije i turizma (JPG - PGT 2013)" zaključili su na današnjoj sjednici da organizaciono - tehničke pripreme za održavanje ovog skupa teku planiranom dinamikom.

Ova naučna konferencija, koju će po drugi put na Jahorini zajednički organizovati Univerzitet u Istočnom Sarajevu i Centar za inovativnost i preduzetništvo Univerziteta u Zenici, biće održana od 5. do 9. marta 2013. godine.

Konferencija će, kako je rečeno na sjednici Organizacionog odbora, okupiti vodeće stručnjake iz BiH, sa univerziteta iz svih zemalja regiona, kao i nekoliko vodećih svjetskih stručnjaka iz oblasti preduzetništva, turizma i gastronomije.

Kako je za sajt Univerziteta u Istočnom Sarajevu izjavio predsjednik Organizacionog odbora Konferencije i dekan Ekonomskog fakulteta doc. dr Ljubiša Vladušić visok kvalitet prijavljenih radova garantuje više od 50 naučnika i stručnjaka u Naučnom odboru konferencije.

"Očekujemo da kvalitet prijavljenih radova, kao i bogatstvo pratećih sadržaja Konferencije doprinesu ispunjavanju naših ciljeva. Konferencija treba da doprinese razmeni naučnih iskustava iz predviđenih oblasti, uspostavljanju saradnje između univerziteta i fakulteta u regionu i svijetu, ali i da promoviše kako naš Univerzitet, tako i najbolje turističke i gastronomske sadržaje ovoga kraja, RS i cijele BiH", rekao je dekan Vladušić.

On je pozvao sve medije da ustupe dio svog prostora za promociju sadržaja ove Konferencije, kao i svih njenih pratećih sadržaja.

"Još uvijek dogovaramo te sadržaje, ali biće tu dobrih prezentacija i promocija, od kojih bi neke mogle imati i međunarodni karakter", rekao je Vladušić i naglasio da su olimpijska Jahorina i njeni smještajni kapaciteti koji će biti na raspolaganju učesnicima i gostima idealni za organizaciju ovako velikog naučnog skupa.

Tokom pet dana Konferencije učesnici i gosti moći će da posjete turističke destinacije u cijeloj regiji, a posljednjeg dana Konferencije na Jahorini biće organizovano i takmičenje u skijanju.

Suorganizatori "Jahorinskih poslovnih dana" biće i ministarstva nauke i tehnologije, privrede, obrazovanja, turizma i trgovine u Vladi RS, Vlada Zeničko - dobojskog kantona, gradovi Istočno Sarajevo i Sarajevo, te Olimpijski centar "Jahorina".